İpf Tanı Merkezi


İpf akciğerleri tutan bir hastalıktır. İlk belirtileri nefes darlığı ve öksürüktür. Akciğerlerde oluşan herhangi bir enfeksiyon da aynı belirtileri verdiği için bir çok hastalık ile karışabilmektedir. Yapılan araştırmalara göre idiyopatik pulmoner fibrozis hastalarının büyük bir bölümüne yanlış tanı konulmuştur. Merkezde uzman göğüs hastalıkları doktorları ile hizmet verilir.
Tanı Nasıl Konulur?
Tanı koymak için öncelikle detaylı muayene ve anamnez alınması gerekir. Gereken tüm tahlil ve tetkikler merkezde yapılır. Tanı konulduktan sonra hemen tedavi aşamasına geçilir. İpf tam olarak tedavi edilen bir hastalık değildir. Bulaşıcı değildir ve daha çok yaş ilerlediği zaman görülür.
İpf İle Yaşam
Tanı konulduğunda hastanın yaşam kalitesi arttırılır. Hafif sporlar yapar. Nefes eğzersizleri ile akciğerlerin açılması sağlanır. Ama fibrozisin ilerlemesi durdurulamaz. Tanı konulduktan sonra neler yapmanız gerekir ve nasıl yaşamalısınız gibi soruların cevabını merkezden alabilirsiniz. Merkez size daha farklı bir bakış açısı kazandıracak ve hiç bilmediğiniz kadar bilgi ve tecrübe edineceksiniz. Daha detaylı bilgi almak için merkezden randevu talep ediniz.

Yorumlar